Bron: Omroep Flevoland | De Belgische internationals Dries Mertens en Nacer Chadli hebben deze week de voetballers van ASV Dronten een hart onder de riem gestoken met een videoboodschap. De video is bedoeld om de spelers van de tweedeklasser te motiveren in deze lastige coronatijd, waarin de competitie nu al weken stil ligt.

Naast de twee ‘Rode Duivels’ zijn tal van bekenden uit de voetballerij te zien in de motivatievideo voor de spelers van ASVD: onder andere Hedwiges Maduro (oud Ajax en Valencia), sc Heerenveen-trainers Johnny Jansen en Jeffrey Talan, oud-trainer Robert Maaskant, Adri Poldervaart (assistent-trainer FC Groningen), Torino Hunte (VVV-Venlo), James Efmorfidis (RKC Waalwijk), Niek Vossebelt (Roda JC) en Tim Receveur (Almere City FC) spreken de spelers moed in. Ook cabaretier Jörgen Raymann uit Almere levert een bijdrage.

De motivatievideo is een initiatief van de hoofdtrainer van ASV Dronten, Patrick Posthuma. Hij benaderde vanuit zijn netwerk de bekende voetballers en trainers en monteerde er vervolgens een video van. De video zette hij vervolgens op YouTube. Volgens Posthuma is het filmpje heel positief ontvangen door de spelers en is het een motivatie in hun gezamenlijke doel: promoveren naar de eerste klasse.

Bekijk de reportage die Omroep Flevoland maakte hier.