De profvoetballers van Almere City FC hebben een oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie overtuigend gewonnen. In Swifterbant was de ploeg van de nieuwe trainer Gert Jan Verbeek op het complex van Swift’64 met 0-7 dinsdagavond te sterk voor Regioteam Dronten.

Dit regioteam bestond uit een combinatie van spelers van ASV Dronten, Reaal Dronten, BAS en Swift’64. Bij rust leidde Almere City al met 0-4 dankzij goals van Frederik Helstrup, Jorrit Smeets, Lance Duijvestijn en Jonas Arweiler. In de tweede helft liep de ploeg van Gertjan Verbeek verder uit naar 0-7 door goals Daniël Breedijk en twee van Anass Ahannach.

Regioteam Dronten werd gecoacht door Patrick Posthuma. De hoofdtrainer van ASV Dronten en tevens coördinator van het commercieel-maatschappelijk programma binnen Almere City FC was zeer te spreken over de avond. „De organisatie en samenwerking binnen de verschillende verenigingen uit Dronten was klasse, daarnaast hebben de spelers een aantal speldenprikjes kunnen uitdelen en hielden ze het fysiek goed uit tegen de profs.”

Gert Jan Verbeek zette de woorden van Posthuma nog wat kracht bij. „Prima”, zegt de trainer van Almere City FC over het Regioteam Dronten, waartegen hij aantrad, „Ze hadden een prima spelopvatting, er speelden een paar leuke jongens in.”