Dronten • Zondag 14 augustus 2022 | Voetbaltrainer Patrick Posthuma van ASV Dronten vindt dat zijn club op een rustig tempo moet toewerken naar een hoger niveau. Het niveau van de Vierde Divisie past bijvoorbeeld wel bij ASV Dronten, maar de club moet niet te snel willen, volgens Posthuma.

De trainer speelt dit jaar met zijn selectie, na het kampioenschap van vorig jaar, in de eerste klasse. “Ik denk dat wij als Dronten nu niet moeten gaan uitspreken dat we kampioen willen worden”, zegt Posthuma als hem wordt gevraagd naar de doelstelling van zijn ploeg dit jaar.

Vierde Divisie
Posthuma vindt het veel belangrijker dat ASV Dronten een gezonde basis kan neerleggen voor de toekomst. De club moet eerst een paar jaar vast in de eerste klasse spelen om uiteindelijk de stap te maken naar de Vierde Divisie. “Die Vierde Divisie zit wel in mijn hoofd”, zegt de oefenmeester.

Posthuma is nu een week bezig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De afgelopen week werd er vooral getraind. Aankomende dinsdag spelen de Drontenaren de eerste oefenwedstrijd. Dan is Flevo Boys (Vierde Divisie) te gast op het Burgemeester Dekker Sportpark in Dronten.

Bekijk hier het item die Omroep Flevoland maakte.