Bron: Omroep Flevoland | De voetballers van ASV Dronten hebben een unieke voorbereiding gehad op een oefenduel dat ze zaterdag (4 december 2021) speelden tegen Go Ahead Kampen. Door de aangescherpte coronamaatregelen mocht er deze week niet meer worden getraind na vijf uur ‘s middags. Trainer Patrick Posthuma bedacht om dan maar donderdagmorgen vroeg om 06.00 uur een training te verzorgen.

De bijzondere voorbereiding kon niet voorkomen dat ASV Dronten in het duel tegen de Kampenaren met 3-1 het onderspit moest delven. Aanvoerder Rik Breemhaar had nog nooit eerder zo vroeg met de selectie op het trainingsveld gestaan. ‘’ Ik denk de enige keer dat je ‘s morgens traint is tijdens een trainingskamp. Maar zo vroeg hebben we dat nog nooit gedaan. Bijna iedereen was er. We hebben daarna lekker ontbeten. Het was een geslaagde training.’’

De Drontenaren kwamen in het oefenduel tegen eersteklasser Go Ahead Kampen in de 38e minuut nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Rihairo Meulens, vanuit een ingestudeerde vrije trap. De ploeg van Patrick Posthuma kon wel goed meekomen met de Kampenaren, maar verloor het duel uiteindelijk wel met 3-1.

Volgens trainer Patrick Posthuma en aanvoerder Rik Breemhaar is de grote ambitie van ASV Dronten om dit seizoen te promoveren naar de eerste klasse. Tot nu toe ligt de ploeg met een derde plaats achter Veensche Boys en Batavia’90 op schema.

De eerste competitiehelft zit er nu op. Als corona het toelaat hervatten de Drontenaren de competitie in de tweede klasse G op 22 januari met een thuisduel tegen Lunteren.

Klik HIER om de reportage van Omroep Flevoland terug te zien.