Bron: Omroep Flevoland | In coronatijd is de training voor voetbalclubs een uitdaging. Trainingskampen in het buitenland zijn een risico. De ploegen kunnen te maken krijgen met positieve coronatesten, zoals Ajax vorige week. Die club negeerde de quarantaineregels en zette de getroffen spelers op een vliegtuig naar huis. Ook een paar amateurverenigingen uit Flevoland zijn ondanks de risico’s op trainingskamp in het buitenland gegaan.

 

Het item, dat is gemaakt door Omroep Flevoland, is te zien door hier te klikken.

 

De coronaregels zijn in Spanje soepeler dan in Nederland. De winkels en de horeca zijn open en er mogen sportwedstrijden gespeeld worden. Zo zijn Flevo Boys uit Emmeloord en SV Urk neergestreken in Torremolinos in Spanje. Ook Batavia ’90 uit Lelystad zat daar het afgelopen weekeinde. Er werd getraind en er werd een oefenwedstrijd gespeeld.

Morele beslissing
Andere clubs hebben het trainingskamp in het buitenland afgelast vanwege de risico’s, zoals ASV Dronten. “Enerzijds is dat een morele beslissing”, vertelt trainer Patrick Posthuma. “We kiezen ervoor om in eigen land aan de gang te blijven. Anderzijds kijken we naar de problemen die het eventueel zou kunnen opleveren als we wel naar het buitenland zouden gaan. Daardoor hebben we ervoor gekozen om niet nu te gaan, maar wellicht aan het einde van het jaar.”

Thuis afwerken
Voor Posthuma betekent het thuisblijven van ASV Dronten dat er geïmproviseerd moet worden. Er mag namelijk niet met het hele team getraind worden. “We hebben daarom wat challenges opgezet die de spelers thuis moeten afwerken. We gaan zaterdag wel weer op de club trainen, maar dan wel in twee- en drietallen. Het is roeien met de riemen die we hebben.”

Posthuma hoopt dat het nieuwe kabinet deze week besluit dat er weer meer mag bij de sportclubs. “Ik hoop dat we gewoon weer in de openlucht in teamverband kunnen sporten.”