Na het laatste fluitsignaal, in de thuiswedstrijd tegen vv Kampen (5-1), konden de meeste taken naast ons worden neergelegd. Het kampioenschap was een feit, ons doel was bereikt en we hebben de competitie op een waardige manier kleur kunnen geven. Ook in de drie wedstrijden waarin we de titel al op zak hadden en ‘gewoon’ de negen punten wisten binnen te spelen.

Als afsluiting, op een dinsdagavond, werd er nog een trainingsparcours door de eerste selectie afgelegd. De speler die alle onderdelen, waaronder ‘jeu de ball’ en latje trap, als eerste volbracht ging naar huis met de hoofdprijs. Onze voorzitter Niels Krol, die zijn schoenen op de zaterdagen aan zal doen in een lager team, was de gelukkige en terechte winnaar. Daarnaast werd de traditionele ‘gouden schoen’ uitgereikt aan de ‘Speler van het Jaar’. Dit seizoen werd er niet één, maar werden er twee gouden schoenen uitgereikt. Twee spelers, die in de ogen van de staf, de meeste waarde hebben bewezen in dit kampioensjaar; Thim Verhoeven en Tom Roskam. Lastige keuze in een elftal, waarin iedereen zijn waarde heeft gehad, om het vooraf gestelde doel te behalen. Om vervolgens, op een warme zaterdag, in Amersfoort het kampioensboek met een lach en een klein drankje te sluiten met elkaar.

Tussendoor stond al een bijeenkomst gepland met de nieuwe selectie, waarin werd vooruit gekeken naar het seizoen 2017/2018. Een seizoen met nieuwe gezichten, zowel in de staf als in de spelersgroep. Maar ook een seizoen met nieuwe verwachtingen en nieuwe doelen. In het kort werd hier al naar gerefereerd, werd het voorbereidingsschema bekend gemaakt en werden de teamafspraken nog even doorgesproken. Daarnaast hebben alle spelers een trainingsschema meegekregen voor de zomer, om ervoor te zorgen dat een ieder fit, of zo fit als mogelijk, aan de trainingen zal beginnen in augustus.

Ook staat de maand juni in het teken van de afsluiting van de juniorentrainers-cursus in Apeldoorn, bij CSV Apeldoorn, als KNVB docent. Een cursus, waarin de cursisten zich na 10 bijeenkomsten en het volbrengen van alle opdrachten, zich hopelijk mogen kronen tot gediplomeerd juniorentrainer vanuit de eisen van de KNVB. Doceren over voetbal verveelt nooit, de vrijdagavonden vlogen voorbij en het doel is om alle diploma’s te mogen uitreiken na de laatste bijeenkomst.

Voor nu is het wachten op de competitie- en bekerindeling. Laten we hopen op een competitie met veel derby’s. In ieder geval de derby’s binnen de gemeente Dronten met BAS, Reaal Dronten en uiteraard Swift’64.