ASV Dronten heeft het contract met voetbaltrainer Patrick Posthuma met twee seizoenen verlengd. De oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen bij de club. Onder leiding van Posthuma promoveerden de Drontenaren vorig seizoen naar de eerste klasse. Daarin presteert het team (met veertien punten uit zeven duels) met een gedeeld derde plaats tot tevredenheid.

De Drontenaren zijn volgens Posthuma op hun plek in die eerste klasse. Hij vindt dat zijn ploeg niet te snel moet willen. De club moet eerst maar eens een paar jaar vast in de eerste klasse spelen, om uiteindelijk de stap te maken naar de Vierde Divisie. “Die Vierde Divisie zit wel in mijn hoofd”, zei de oefenmeester in augustus.

Voorgeschiedenis
Posthuma nam in de zomer van 2020 het stokje over van interimtrainer Wout Sleurink, nadat trainer Wim Schaap zijn functie had neergelegd. Posthuma was tot dat moment assistent-trainer van derdedivisieclub VVOG uit Harderwijk. Daarvoor promoveerde hij met Swift’64 naar de derde klasse en was hij één seizoen trainer van Elburger SC.

Het 1e elftal van asv Dronten komt in het seizoen 2022-2023 uit in de 1e klasse E van het zaterdag amateurvoetbal KNVB. De ploeg won zaterdag van Sv Epe (0-2) en staat sindsdien op de gedeeld derde plek.

Bron: Omroep Flevoland