Eind maart van dit jaar organiseerde de VVON een studiedag/bijeenkomst bij NEC in Nijmegen. Binnen deze dag waren de jeugdopleiding van NEC en de (destijds nog) hoofdtrainer Peter Hyballa de speerpunten. Met name Peter Hyballa zorgde voor een interessante presentatie en veldtraining.

Inmiddels is Peter Hyballa ontslagen als hoofdtrainer van NEC. Dit tot grote ontsteltenis en verdriet van menig voetbalhart, met name in Nijmegen. Peter zorgde voor een grote brok energie en passie binnen de club én deze bijeenkomst. Kwam zeer gedreven over en was lyrisch van het voetbalspelletje. Een ieder die aanwezig was hing aan zijn lippen. Centraal stond zijn manier van trainen, zijn voetbalvisie. Zijn visie zoals hij die ook hanteerde bij NEC.

‘De lange bal is sexy’, was één van zijn belovende uitspraken. ‘Altijd maar dat balletje breed of terug om balbezit te houden’. Zijn visie was helder; In balbezit met risico vooruit durven te spelen. Uiteraard zitten hier een aantal hangijzers aan vast, zoals hijzelf ook uitlegde, maar balbezit moet een middel zijn om te komen tot .. maar vooral geen doel!

Op het veld werd dit nog dunnetjes over gedaan. Een besproken en bevlogen trainer, met een duidelijk doel en een duidelijke visie. De training, waarin zijn doelstelling lag op het ‘Packing Passing and Dribbling’, is meer dan de moeite waard om eens te bekijken. Daarnaast ook zeker bruikbaar in de praktijk voor jou als trainer! Veel plezier ermee!

Klik hier om deze voetbaltraining van Peter Hyballa te downloaden.