Een voetbaltraining voorbereiden is voor vele trainers van groot belang. Het is de eerste stap naar een succesvolle training. Een training op papier zetten is voor sommigen onder ons best lastig. VoetbalTraining Op Maat geeft in deze de trainers een handvat ter voorbereiding op een succesvolle veldtraining.

Binnen de pupillen- en juniorencursussen vanuit de KNVB wordt de 4-fasen training aangereikt; Gestart wordt er met een warming up, vandaar uit zal er worden gestart met een vereenvoudiging van 4:4. Aansluitend wordt het 4:4 gepretendeerd, of een variatie hierop, waarna er wordt afgesloten met een partijspel 7:7 (uitgaande van 14 spelers).

Binnen de TC-opleidingen (Trainer Coach) vanuit onze voetbalbond wordt er gesproken over 3-fases binnen het training geven; Er wordt begonnen met de ‘oriëntatiefase’, waarna de ‘oefen- leerfase’ aanbod komt en er wordt afgesloten met de ‘toepassingsfase’. In de oriëntatiefase zit de warming up en zal het voetbalprobleem naar voren worden gehaald. In de fase daarna, de oefen- leerfase, zal hierop worden geoefend om het te verbeteren. Aansluitend, in de toepassingsfase, zal hetgeen wat beoefend is moeten worden toegepast in de eindpartij van de training.

Klik hier om het trainingsvoorbereidingsformulier van VTOM gratis te downloaden. Een handvat voor iedere voetbaltrainer, voor ieder niveau. Voor vragen of hulp binnen (het voorbereiden van) de trainingen kan er altijd contact worden opgenomen met ons!