Door: Patrick Posthuma

Zaterdag 13 januari 2018

Het eerste elftal van Swift’64 moest vroeg uit de veren, want iets voor 7’en in de ochtend vloog het vliegtuig naar het zuiden van Europa, Alicante wel te verstaan, voor het jaarlijkse trainingskamp in de winterstop. Ook dit jaar was het de selectie weer gelukt het nodige geld in te zamelen, om op die manier de kosten te drukken. Zo werd er weer een succesvolle ‘Masterclass’ georganiseerd, wordt er elke thuiswedstrijd gezocht naar verschillende sponsoren (‘blinde pool’ en balsponsoren), is er getapt tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in de NOP, worden de milieukalenders rondgebracht en maakt de club het mogelijk om te trainen en een wedstrijd te spelen.

 

Na aankomst was er (kort) de mogelijkheid om even te aclimatiseren, de huisjes in te richten en even boodschappen te doen alvorens de strandtraining op het programma stond. Zoals elk jaar werd er een spannend voetvolley-toernooi opgezet, verdeeld over twee velden op het strand van La Zenia. Voordat het toernooi zijn intrede deed werd er eerst nog gretig gebruik gemaakt van de trappetjes, hellingen en het zware zand om de roes van het vliegen eruit te zweten. Ook de technische staf was van de partij, maar moest in de finale zijn meerdere erkennen in de winnaars. Voor het eerst waren er ook minpunten te ‘verdienen’, deze werden gretig uitgedeeld (en niet aan de staf!).

 

Na deze mooie aftrap van het trainingskamp waren de avond (en nacht) en volgende ochtend vrij. Zo werden La Zenia en Torrevieja onderworpen aan een stapkeuring door de spelers…

 

Zondag 14 januari

Nadat de roes was uitgeslapen en er een ontbijt/lunch naar binnen was gewerkt, stond de eerste veldtraining van 2018 op het programma. Wat is er dan mooier om de eerste training van het nieuwe jaar in een stralende zon te mogen uitvoeren. Na verschillende positiespelen en wat tactische accenten/oefenvormen stond het partijspel voor de deur. Uiteraard werd er weer gestreden om het felbegeerde punt.

 

De avond stond in het teken van de voetbalquiz, georganiseerd door onze ‘Raddraaiers’ (Ardie, Florijn en Kevin). Na het avondeten in ‘onze kantine’ Paddys Point, werd de volledige groep opgedeeld in kleine groepjes van drie. In maar liefst negen categorieën en uiteindelijk 70 voetbalvragen waren de outsiders Danny, Erik en Robbin alle favorieten de baas.

 

Maandag 15 januari

Nog maar net de deur te hebben gesloten, stond het ontbijt in Paddys Point alweer op het programma. Na een goed ontbijt werd er voor de tweede maal getraind op het sportcomplex van CDM. Wederom stond de tactische oefenvorm op het programma, werd er afgewerkt en stond er wederom een partijspel (voor het punt) op het programma.

 

’s Middags werd er uitgeweken naar het overdekte sportcomplex in Torrevieja. Een sportcomplex met groot zwembad (50m bad) en moderne sporthal waar ruimte is voor ruim 5.000 toeschouwers. In deze zaal werd een ‘echte’ zaalvoetbalwedstrijd gespeeld, van 2x 25 minuten. Het plezier, de passie, gedrevenheid, acties, panna’s en doelpunten vielen als rijpe appels van de boom.

 

Na het zaalvoetbal werd er aansluitend gegeten bij de plaatselijke Japanner en had de feestcommissie een bowlingtoernooi opgezet in La Zenia. Op vier banen was de groep mooi verdeeld en lieten enkele zien niet alleen goed te zijn met een bal aan de voet…

 

Dinsdag 16 januari

MATCHDAY! Een trainingskamp zonder oefenwedstrijd is geen trainingskamp. Ook dit jaar was het weer gelukt om een meer dan gedegen tegenstander te regelen. Voordat het zover was konden de jongens de ochtend zelf invullen en werd er in de middag gang gezet naar het zwembad; wat oefeningen en banen trekken. Na meer dan een uur in het bad te hebben gelegen konden we ons voorbereiden op de internationale wedstrijd.

 

Bij Paddys Point stond een complete sportmaaltijd klaar om alvorens af te reizen naar het stadion van Torrevieja. Via Marcel Jimmink (oud Drontenaar) sloten drie gastspelers aan, waaronder zijn zoon Giovanni (oud asv Dronten). FC Torrevieja is semi-prof. Wij speelden tegen het hoogste jeugdelftal, met aanvulling van beloften (tot 21 jaar). Vorig jaar werd er vrij kansloos verloren (3-1) van dit zelfde team. Dit jaar werd er een knappe 0-3 overwinning behaald. Gedisciplineerd werd de rust met een 0-0 stand behaald, na rust en na wat wisselingen in beide teams kon Swift’64 door doelpunten van Robbin Posthuma, Manuel (gastspeler) en Dave van Mook uitlopen naar een overwinning. De eerste op Spaanse bodem! Om de overwinning én de verjaardag van Danny te vieren werd er nog een klein overwinningsdrankje gedaan…

 

Woensdag 17 januari

Om half tien werd er gezamenlijk ontbeten bij Paddys. Nadat het eten was gezakt stond het jaarlijkse Paddel Tennis toernooi op het programma. Twee uur lang spectakel, want dat brengt deze intensieve sport. Uiteindelijk gingen ook niet hier de favorieten met de titel aan de haal, maar waren Tom (onze verzorger) en Rick (de keeperstrainer) de verdiende winnaars.

 

Na het Paddel Tennis toernooi was het alweer tijd om de spullen bij elkaar te pakken, de huisjes op te ruimen en schoon achter te laten. Het trainingskamp was op zijn einde gekomen. Een mooie basis voor een tweede seizoenshelft!

 

Komende week zal het vizier worden gericht op het komende proces en beoogde doelen voor de tweede seizoenshelft #plezier #passie #presteren