Wat een voetbaljaar! 2017 gaat de boeken in als ongekend voetbaljaar in Swifterbant. Het ene record naar het andere werd verbroken, wat resulteerde in het kampioenschap in de 4e klasse en eindigde als winterkampioen in de 3e klasse C.

 

Nieuwe gezamenlijke doelen stellen op het trainingskamp in Spanje

De basis voor het succesvolle jaargang werd gelegd op het trainingskamp in Spanje. In 2018 zal de eerste selectie van Swift’64 voor het derde jaar achtereen zijn kamp beleggen in het warme zuiden van Europa. Zoals elk jaar staat dit trainingskamp in het teken teambuilding, ontspanning en vooruit blikken (doelen stellen) en werken (trainen) naar de tweede seizoenshelft. Afgelopen jaar werd in navolging van dit trainingskamp 2e klasser OWIOS in eigen huis, met name de eerste helft, van het kastje naar de muur gespeeld (3-4 winst). Een begin van iets moois.

 

Kampioenen!

In de daaropvolgende maanden werd er nog verloren van concurrent Zwolsche Boys (4-3 verlies), maar mede door een prachtige avondwedstrijd thuis tegen Reaal Dronten (6-1 winst) lag het kampioenschap voor het grijpen. Deze werd binnen gesleept in Zalk, waar het eerste elftal tegen de plaatselijke en gelijknamige vereniging een knappe 0-3 overwinning wist te boeken en eindelijk weer wist te promoveren naar de derde klasse.

 

Opkomst van de spelers tijdens de derby tegen BAS

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep wat stroef. Weliswaar wist Swift’64 zichzelf te versterken met spelers van ‘buitenaf’, maar noemenswaardige resultaten werden nauwelijks behaald. Vanaf de start van de competitie stond het team er! Niet alleen ‘de eerste elf’, maar de complete selectie. Hoogtepunten waren de derby thuis tegen BAS (1-0 winst) en de thriller, wederom thuis, tegen oude bekende Zwolsche Boys (3-2 winst).

 

Posthuma in actie tegen ZAC in Zwolle

Of we nu ‘het PSV van 3C’ worden genoemd of ‘Duitsers’, omdat we weleens in de slotseconde een wedstrijd over de streep trekken, uiteindelijk sta je waar je staat. Verdiend. Er zijn ook vele wedstrijden over de streep getrokken met veldspel waar Ajax trots op zou zijn in zijn gloriejaren. Het is nog een lange weg naar het einde van de competitie, waarin we nog niet eens op de helft zijn, maar als promovendus mogen we trots zijn op de titel die we toegespeld hebben gekregen als ‘Herbstmeister’.

 

Het gevaar wordt met man en macht onschadelijk gemaakt

Vergeet niet met elkaar waar we vandaan komen; van lage middenmoter in de vierde klasse naar winterkampioen in de 3e klasse. Aan ons, als staf, is er alles aan gelegen om het team in optima forma te prepareren voor de tweede seizoenshelft. Doelen stellen in het proces, waarna het resultaat zal volgen. Maar eerst gaan we de kerstdagen in, met een uiterst trots gevoel. Niet alleen op het team, maar ook op de club en supporters. Vaak in grote getalen staan onze supporters langs de lijn, waar we ook spelen en hoe het weer ook is. Grote klasse! Ook dat geeft een ieder met een wit-blauw hart een trots gevoel.

 

Een trotse hoofdtrainer

De resultaten en statistieken spreken boekdelen; 22 competitiewedstrijden gespeeld, 82% werd in winst omgezet (18x winst!), één keer werd er gelijkgespeeld en maar drie keer werd er een competitiewedstrijd verloren in 2017. Daarnaast is Swift’64 al 21 (!) officiële thuiswedstrijden ongeslagen. Het doelsaldo is om te duizelen. Cijfers die er niet om liegen.

 

Via deze weg allemaal fijne feestdagen en alvast een gezond en sportief 2018 toegewenst!