Juli 2023, Dronten | Asv Dronten heeft afgelopen zaterdag haar 1300e lid mogen verwelkomen. De stralende ster van de dag was de achtjarige Isabel, die in het zonnetje werd gezet met een feestelijke viering. De jonge voetballiefhebber ontving diverse cadeaus en een prachtige bos bloemen als welkomstgeschenk. Samen met haar ouders, jongere zus en broer woont Isabel al sinds 2000 in Dronten, en nu maakt ze deel uit van de bloeiende asv Dronten-familie.

Het historische moment, van het bereiken van 1300 leden, vervult Erevoorzitter Hans Engelvaart met trots. Sinds de oprichting van de club hebben we nog nooit zoveel enthousiaste leden gehad. Dit is een mijlpaal waar we met recht bij stil mogen staan. Voorzitter Jan Bollemaat benadrukt dat veel verenigingen het tijdens de coronaperiode zwaar hebben gehad, maar gelukkig is asv Dronten blijven groeien. Vooral bij de meiden teams zien we een positieve stijging. Het is fantastisch om te zien dat met de komst van Isabel als 1300e lid, de meiden teams blijven groeien, aldus Marianne Mulder, bestuurslid voor vrouwen/meiden.

Met het behalen van 1300 leden behoort asv Dronten nu tot één de grootste verenigingen in de regio. We zijn dankbaar dat we als grootste vereniging van Dronten een belangrijke rol mogen spelen in de samenleving. Sport schept een gevoel van saamhorigheid, bevordert teamspirit en onderling respect. Door te investeren in sport en beweging, investeren we niet alleen in de gezondheid van mensen, maar ook in participatie en sociale samenhang. Verenigingen vervullen een cruciale maatschappelijke functie en zijn het sociale cement van onze gemeenschap!
Het zou prachtig zijn als we samen met de gemeente, scholen, bedrijven, zorg- en welzijnsorganisaties en andere sportaanbieders onze krachten kunnen bundelen in Dronten. Samen staan we sterk, en dat is ons motto!

Bij zo’n snelle organisatiegroei is het van belang te reflecteren en veranderingen door te voeren. We vinden het essentieel dat onze leden zich thuis voelen en met plezier kunnen blijven sporten. Daarom is in juni 2022 de voetbaljeugdacademie van start gegaan, onder leiding van Patrick Posthuma, tevens hoofdtrainer van het 1e elftal. Deze academie heeft een kwalitatieve impuls gegeven aan de jeugdopleiding van asv Dronten. Trainers, leiders en ouders kunnen gebruik maken van de voetbalacademie om zo de fijne kneepjes van het vak te leren en deze over te brengen op de kinderen. Bovendien zijn er gesprekken gaande met schoolorganisaties om elkaar te ondersteunen en te helpen.

Voor het seizoen 2023-2024 is onlangs een nieuwe structuur vastgesteld, waarmee we een volgende stap zetten om de kwaliteit van de jeugdafdeling naar een nog hoger niveau te tillen. asv Dronten is vastberaden om blijvend te investeren in de ontwikkeling van onze jeugdspelers, zodat zij hun talenten optimaal kunnen benutten en plezier beleven aan het voetbalspel.
Met de steun van alle betrokkenen in Dronten, van gemeente tot scholen, bedrijven en andere sportaanbieders, zijn we ervan overtuigd dat we samen een bruisende, bloeiende sportgemeenschap kunnen creëren. Laten we onze krachten bundelen en de magie van sport verspreiden in ons geliefde Dronten. Samen zijn we sterk!

Bron: asv Dronten website