Terugblik seizoen 2022/23, asv Dronten, door: Patrick Posthuma | Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd er traditioneel weer deelgenomen aan het Berend Elzerman Toernooi in Oosterwolde. Een goed georganiseerd toernooi, wat perfect aansluit om toe te werken naar de competitiestart. Mede door het inpassen van een aantal nieuwe spelers werden ook de drie bekerwedstrijden gebruikt als oefenwedstrijden. Door als trainer dwars door de resultaten te kijken en vooral focus te houden op de competitiestart, konden we in de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen VV Heerenveen, met een grote groep fitte spelers de wedstrijd aanvangen.

 

En met succes. In de eerste drie competitiewedstrijden werden 7 punten behaald. Een ‘droomstart’ in de sterk bezette 1e klasse. Daarbij werd op een haar na de eerste periode misgelopen. Quick’20 ging er met de eerste prijs vandoor, door in de slotseconde het broodnodige doelpunt te scoren om er met deze winst vandoor te gaan.

Na ruim 1300 minuten ongeslagen in thuiswedstrijden, maakte WHC hier een einde aan. De mannen uit Wezep waren met 0-1 te sterk, waardoor er een einde kwam aan 2,5 jaar zonder competitienederlaag in eigen huis. Nunspeet was de laatste die wist te winnen in Dronten (1-2, 11 mei 2019).

 

De wedstrijden tot aan de winterstop waren moeizaam voor asv Dronten. Het was vaak met hangen en wurgen om een resultaat te behalen, waarin we als ploeg ook enorm moeizaam aan doelpunten kwamen. Typerend was de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij DOS Kampen. Op een gure, koude en mistige middag werd met 0-1 gewonnen door notabene een eigen doelpunt van de Kampenaren. Uiteindelijk gingen we door deze winstpartij uitstekend de winterstop in en was het vooral kijken naar de bovenste plaatsen op de ranglijst.

Na een succesvolle sponsormiddag in De Rede van Dronten volgde begin januari het trainingskamp in Sittard. De batterij was weer opgeladen en vol goede moed werd er gestart met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin de prijzen verdeeld gaan worden.

 

De eerste prijs kon al snel in ontvangst worden genomen. De nominaties ‘Sportploeg én Sportcoach van het Jaar’ werden verzilverd tijdens het sportgala in De Meerpaal. Daarnaast werden de nodige punten bij elkaar gespeeld, waardoor we in een onderling duel met Quick’20 mochten strijden om de koppositie.

Een iconisch duel, zo bleek later. Tot in de blessuretijd van de wedstrijd gaven we een ‘zekere’ 1-0 voorsprong weg en verloren we uiteindelijk met 1-2. Een hoop complimenten, enorm veel credits, maar we stonden teleurgesteld met lege handen. Deze klap kreeg een vervolg in de volgende thuiswedstrijd, een week later. Go Ahead Kampen was, in misschien wel onze minste wedstrijd van het seizoen, te sterk (1-5). De dinsdagavond ‘training’ die hierop volgde, veranderde alles…

 

We kwamen samen weer terug in een flow die zijn weerga niet kende. WHC werd in Wezep van de mat gespeeld (0-2), Noordscheschut had geen antwoord op een ontketend Dronten (0-1) en ook SVI bleek een maatje te klein op ons eigen hoofdveld (4-1). Elke procent dat we samen konden winnen grepen we aan. Spelers en stafleden brachten ‘offers’. Zo werd er o.a. ‘gewoon’ door getraind op Hemelvaartsdag. Het resulteerde in een 3e plaats op de ranglijst, achter SVZW en kampioen Quick’20, waardoor we ons mochten opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de 4e divisie af te dwingen.

Deze nacompetitie is ‘history’. Een geweldige thuiswedstrijd tegen competitiegenoot Hulzense Boys werd in winst omgezet (2-1). Beide ploegen maakten, beide als promovendus, een fantastisch seizoen door, waarna asv Dronten zich mocht opmaken voor een legendarisch duel bij Flevo Boys. Het duel in Emmeloord kwam in de tweede helft volledig tot leven. Daar waar een vol sportpark asv Dronten de ‘grote broer’ met 2-4 opzijzette. Ons Waterloo vonden we tenslotte, een week later, in de halve finale van deze Play Offs. In Leerdam was de plaatselijke LRC te sterk.

Asv Dronten staat weer op de voetbalkaart en mag met trots terugkijken op een fantastisch seizoen in de 1e klasse. Een seizoen waarin we ook afscheid nemen van onze sportverzorgster Conny na 10 trouwe dienstjaren en van een aantal spelers waar Kevin ons de meeste jaren heeft vertegenwoordigd in het groen-wit.

 

  • Ruim 1300 competitieminuten zonder thuisnederlaag (mei 2019 – december 2022)
  • Nog nooit zoveel punten (48) in de 1e klasse behaald
  • Negen (9) clean sheets in competitieverband
  • 44 wedstrijden (incl. beker en oefenwedstrijden), waarvan er 22 werden gewonnen
  • Vijf (5) debutanten vanuit de eigen jeugdopleiding

 

Op naar een nieuw (top)seizoen!