April 2023, Bron: Website DOS KAMPEN | Een groep van in totaal 15 jeugdtrainers heeft afgelopen week zijn certificaat in ontvangst mogen nemen voor de DOS-‘train de trainers’ cursus. In vier avonden werd stil gestaan bij de basis van het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. De cursus werd afgesloten met het coachen van een onderlinge wedstrijd tussen onze O18-1 en O17-1 die gecoacht werden door onze cursisten.

De cursus is door de deelnemers als erg leerzaam en interessant ervaren. Waarbij er zowel van de ervaren docent Patrick Posthuma maar ook van elkaar veel is opgestoken. Hierbij is de cursus dan ook een mooi hulpmiddel om trainers op weg te helpen bij het trainen en coachen van een jeugdteam. Daarnaast verkleint de cursus een stap naar een eventuele vervolg opleiding via bijvoorbeeld de KNVB.

De Train de Trainercursus zal ook in het komende seizoen weer worden aangeboden door onze TrainersAcademy. Dit om het niveau van onze jeugdopleiding en de begeleiding en daarmee dus het spelplezier van onze jeugdige voetballers op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.