Door: Patrick Posthuma | De traan van elke willekeurige Italiaanse voetballer, na het mislopen van het WK, is er een op niveau. Om kippenvel van te krijgen. Oprechte treurnis. Maar de passie en emotie van Italiaanse grootste keeper ooit, Gianluigi Buffon, is er eentje op ‘Champions League niveau’. Een abrupt einde aan zijn interlandloopbaan, maar hij mag terugkijken met een grote glimlach op zijn prestaties met het nationale elftal.

 

Een traan die over vele wangen gedaald is en niet meer zal veranderen in een glimlach, is de traan na het plotseling overlijden van Linze Rutting. Linze was één van mijn cursisten, als KNVB docent afgelopen voorjaar, die de opleiding ‘juniorentrainer’ vanuit de KNVB bij ‘zijn’ CSV Apeldoorn volgde en tevens succesvol heeft afgerond. Een schok, zo plotseling. Een verenigingsman uit een mooi sprookje, zo betrokken. Via deze weg nogmaals veel sterkte en steun voor de nabestaanden!

 

De opkomst van de spelers tijdens de derby tegen BAS

Tussen de tranen door was er in Swifterbant, bij alle betrokkenen van Swift’64, de blijdschap van het winnen van twee derby’s op rij! Allereerst werd BAS uit Biddinghuizen aan de kant gezet in eigen huis (1-0), waarna een week later Reaal Dronten op eigen veld geen potten kon breken tegen de voetbalmachine uit Swifterbant (2-4). Twee belangrijke en prestigieuze overwinningen die Swift’64 deed stijgen in de ranglijst.

 

Ook Swift’64 TV was weer aanwezig in Kralingen, tijdens de oefenwedstrijd op Woudenstijn

De traan die tegelijkertijd een glimlach op ieders mond doet verschijnen, was de traan van het oefenverlies tegen ‘rivaal’ sv Batavia’90 (0-4). Swift’64 dat, zoals vooraf was afgesproken (maar niet werd nagekomen), speelde met een combinatieteam (van 1, 2 en JO19) deed het eerste uur niet onder voor de basisklanten uit Lelystad. Een prima opwarmer voor de rest van de competitie, die nog altijd belangrijker wordt geacht in Swifterbant dan het winnen van een oefenduel. Ook het nipte oefenverlies op Woudenstijn (2-1), tegen de hoogste jeugd van Betaald Voetbal Organisatie Excelsior Rotterdam, mocht de pret van die dag niet drukken en gaf vertrouwen voor de toekomst! Eén (bonus) punt meenemen naar Swifterbant was mogelijk, maar in de absolute slotfase wist Excelsior toch nog een keer het net te vinden. Hierdoor was het doelpunt van ‘good old’ David van Mook net niet voldoende voor een punt. Desondanks (wederom) een knappe teamprestatie die een ieder deed glimlachen!

 

De (eind)stand na de 1e periode

De eerste periode, van acht competitiewedstrijden, is aan zijn einde gekomen in 3C. In de laatste ronde van deze periode waren er nog voldoende clubs in de race om de eerste periode in de wacht te slepen. Ook Swift’64 deed (als promovendus) volop mee! In de thuiswedstrijd werd knap gewonnen van reuzendoder Olympia’28 met 3-1. Olympia dat een week eerder grootmacht asv Dronten in de beker aan de kant had gezet (4-3). Ook beide clubs uit Hattem wisten hun wedstrijden te winnen, waardoor vv Hattem er vandoor ging met de eerste prijs van het seizoen. Zeker geen traan van verdriet, maar een grote glimlach van geluk en van trots op de prestaties tot nu toe van het team! Op zoek naar nog meer blijdschap (en een traan?)!