Een aantal weken geleden op uitnodiging, tijdens de voorbereidingsperiode van Almere City FC op het aankomende seizoen, mocht VTOM een kijkje nemen in de voetbalkeuken van de enige Flevolandse betaald voetbalorganisatie.

Met een grote groep spelers werd er een, bijna twee uur durende, training afgewerkt in het Yanmar stadion in Almere. Deze training stond onder leiding van hoofdtrainer Jack de Gier. Hij werd geassisteerd door zijn assistenten en tevens oud-profs Marco Heering en Ivar van Dinteren.

De training was gebaseerd op het aanvalsspel, op de helft van de tegenstander, vanuit een 1:4:3:3 formatie, zoals hoofdtrainer Jack de Gier graag wilt spelen met zijn elftal. Almere City FC speelt graag met de ‘punt naar achteren’ op het middenveld, maar deze training is ook makkelijk om te turnen naar een training met de ‘punt naar voren’.

Een voorproefje kan hier gratis ge-download worden! Het is namelijk één van de vijf (!) trainingsinhouden die die ochtend werden uitgevoerd door de spelers en staf. Om de volledige veldtraining (kosten á €9,50) van Jack de Gier bij Almere City FC te ontvangen, kan er een mail worden gestuurd naar info@voetbaltrainingopmaat.com